Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să înțelegem ce înseamnă educația financiară.
Educația financiară este capacitatea de a înțelege cum funcționează banii, este arta gestionarii banilor.
Când nu există o educație financiară, oamenii iau decizii financiare greșite, pierzând sume de bani, făcând împrumuturi, fără a înțelege ce înseamnă o dobândă sau o întârziere a plății, care poate avea consecințe neplăcute, nu înțeleg conștient ce înseamnă un cont de economii sau o investiție.
Oamenii educați financiar învață să salveze, să investească, să împrumute și să cheltuiască cu responsabilitate și în cunoștință de cauză.
Se crede că numai oamenii bogați ar trebui să fie educați din punct de vedere financiar. Fals! Fiecare persoană are responsabilitatea să dețină un minimum de informații financiare.
Ca antreprenor, educația financiară este piatra de temelie a afacerii și un element esențial, fără de care niciun om de afaceri nu ar trebui să plece la drum.
Unul dintre primele lucruri pe care le învață un proprietar de firmă este diferența dintre dorințele și nevoile afacerii. Educația financiară vă ajută să decideți de exemplu dacă achiziția unui echipament este în acord cu necesitățile firmei și posibilitățile sale financiare sau este doar un impuls de moment, un produs la modă.
Este esențial, ca antreprenor, să vă planificați finanțele într-un mod sistematic și să construiți un model de afaceri durabil bazat pe cunoștințe financiare solide.
Antreprenorii își pun o serie de întrebări vitale pentru buna funcționare a propriei companii:
- Care sunt cheltuielile de pornire ale unei afaceri?
- Care sunt sursele de finanțare care pot fi accesate?
- Cum se înregistrează și se urmăresc veniturile și cheltuielile unei companii?
- Care este importanța numerarului într-o firmă?
- Cum se citesc și se interpretează situațiile financiare ale unei companii?
- Care sunt implicațiile finaciare când se fac angajări?
- Cum se realizează anumite achiziții în companie?
La aceste întrebări și multe altele, puteți afla răspunsuri în Cursul Management financiar, organizat de Hygia Consult prin programul propriu de cursuri Learn2do.
Pentru mai multe detalii, vizitați pagina web: www.learn2do.ro, iar pentru înscrieri, trimiteți un e-mail la: inscrieri@learn2do.ro.