2018-06-22
Hygia Consult susține programe de dezvoltare antreprenorială locală

Hygia Consult, companie de consultanță de afaceri, promovează inovarea și susține dezvoltarea spiritului antreprenorial.

În anul 2016, Hygia Consult a inițiat și a dezvoltat două propuneri de proiect pentru susținerea antreprenorilor debutanți: @Partener StartUP și @From Idea 2 Entrepreneurship (în colaborare cu Gea Strategy&Consulting și alți parteneri regionali), având la bază un program de incubare pentru inițiative antreprenoriale ale persoanelor care doresc să demareze o afacere într-una din regiunile Nord-Vest și Sud-Est a României.

Dacă pe parcursului anilor 2016 si 2017 a contribuit la dezvoltarea ideilor de proiect până la obținerea finanțării, în perioada următoare consultanții Hygia Consult asigură asistența tehnică pentru unii dintre parteneri prin servicii suport de managementul implementării.

Diferențierea acestor două inițiative se dorește să se facă prin implicarea unor structuri asociative de tip cluster, cu activitate relevantă în regiunile aflate în discuție, și susținerea inițiativelor prin servicii de mentorat oferite de antreprenori cu experiență relevantă.

Proiectele evidențiate oferă celor interesați să-și lanseze o afacere, pachete de finanțare și sprijin, compuse din: cursuri aplicate de educație antreprenorială, stagii de practică la companii de profil, servicii de mentorat și consiliere, finanțare nerambursabilă și servicii gratuite depeste 40.000 de euro per start-up, pentru toate afacerile selecționate, precum si acces la rețelele profesionale ale partenerilor și posibilitatea de atragere de finanțare suplimentară.

 

Proiectele reunesc șapte parteneri în Regiunea de Nord-Vest și trei parteneri în Regiunea de Sud-Est, în consorții inițiate în 2016 de Hygia Consult. Împreună, aceștia susțin și contribuie la implementarea proiectelor, după cum urmează: GEA Strategy & Consulting (parte a grupului Civitta), Universitatea Ovidius din Constanța, Project Management Solution, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Oradea, Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, ARIES Transilvania / iTech Transilvania Cluster și Impact Hub București.

 

Hygia Consult este o companie înființată în anul 2007, care s-a dezvoltat pas cu pas, fiind în prezent formată dintr-o echipă de profesioniști dinamici, motivati, încrezători în reușită,  care oferă clienților servicii de consultanță personalizate de înaltă calitate.

Hygia‐Consult furnizează servicii de consultanță și coordonare a activității pentru structuri asociative din diferite industrii și soluții eficiente pentru antreprenori, în vederea accesării și implementării finanțărilor nerambursabile.

      

Lasă un comentariu

Nu vom publica emailul tău.
*câmpuri obligatoriiÎnapoi