Anunț de participare – Achiziție servicii de cazare, masă și transport în cadrul proiectului Transilvania Digital Innovation Hub, Acronym: TDIH

Detaliile anunțului de participare, procedura de achizitie, caietul de sarcini, formularele și modelul de contract sunt disponibile mai jos. 1. Procedura proprie servicii cazare, masa si transport 2. Anunt de participare servicii de cazare, masa si transport 3. Caiet de sarcini, acord cadru, comada 4. Formulare servicii de cazare, masa si transport    

ÎNDRĂZNEȘTE MAI MULT! Ne mărim echipa!

De 15 ani generăm prosperitate prin contribuția adusă la dezvoltarea spiritului antreprenorial, oferind  servicii dedicate în special antreprenorilor, bazându-ne pe deschidere și colaborare. Oferim consultanță profesionistă bazată pe experiență, ne asumăm împreună riscuri și beneficii, informăm corect și la timp. Toate acestea ne-au adus recunoaștere, iar odată cu aceasta responsabilitatea onorării angajamentelor asumate. Am ajuns

Oportunități de finanțare nerambursabilă accesibile în aprilie – iunie 2022

Sunteți în căutarea unor surse de finanțare potrivite pentru a vă dezvolta afacerea? Recomandăm în cele ce urmează o serie de apeluri deschise în aprilie, la care mai aveți șanse dacă vă organizați bine timpul și aplicați rapid. Iar apoi continuăm cu câteva al căror termen limită este mai îndepărtat și aveți la dispoziție o

Oportunități de finanțare nerambursabilă accesibile în această perioadă

Afacerile au nevoie de susținere pentru a se dezvolta, în special cele mici și mijlocii. Și cu atât mai mult în vremurile noastre cu multiple provocări: de la întreruperile fluxurilor de producție din cauza pandemiei până la nevoia de a ușura munca oamenilor prin automatizare și digitalizare. Vă punem la dispoziție informații pe scurt despre

Interactivă. Confidențială. Dedicată. Confortabilă. Accesibilă. Sesiunea de consultanță online

Hygia Consult a lansat serviciul de consultanță online, ca formă de adaptare la nevoile actuale ale oamenilor activi. ]ntre beneficii: accesul direct la expertiză acumulată în mii de ore de muncă și răspunsuri personalizate pe speța solicitată. Pregătește-ți întrebările, iar în funcție de ceea ce ai nevoie să afli pentru a te dezvolta, alege tematica sau specialistul cu care ar fi cel mai potrivit să te consulți și programează o întâlnire.

Pașii către accesarea de fonduri nerambursabile

Mulți ar vrea să acceseze fonduri europene nerambursabile, însă nu știu de unde să înceapă. Ca să nu vă sperie sau copleșească procesul de atragere a unei finanțări, ne propunem să vă arătăm, pe scurt, tot traseul, de la A la Z, ca apoi să puteți lua mai ușor deciziile de care e nevoie.

10 PAȘI PENTRU A OBȚINE FONDURI NERAMBURSABILE DEDICATE PROIECTELOR RURALE

Vara aceasta, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va relansa câteva dintre submăsurile de sprijin financiar ale Programului Național de Dezvoltare Rurală. Am pregătit acest articol pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine cei mai importanți pași de urmat pentru obținerea fondurilor nerambursabile prin aceste submăsuri.

Vești de la Hygia Consult – proaspete și bune

Aproape că am ajuns la jumătatea anului 2021. Wow, da’ repede a zburat timpul de data asta! Așa vi se pare și vouă? Noi, cei din echipa Hygia, ne bucurăm că, deși s-au întâmplat toate lucrurile pe repede înainte, ne-am ținut de planurile pe care ni le-am făcut la final de 2020.

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale – la mulți ani și mult spor inventatorilor, antreprenorilor, creatorilor, cercetătorilor!

An de an, în 26 aprilie, statele-membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) sărbătoresc Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, pentru a omagia contribuţia pe care proprietatea intelectuală (PI) o aduce inovaţiei şi creativităţii. Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale se marchează încă din anul 2000, iar 26 aprilie reprezintă ziua în care a intrat în

IMM-urile românești, pioni pe tabla de joc a revoluției digitale

Traversăm o perioadă caracterizată de trecerea de la economia bazată pe industriile tradiționale, la economia îmbunătățită prin tehnologia informației și comunicațiilor. Putem spune că trăim într-un prezent în care activitățile economice capată un contur din ce în ce mai virtual, îndreptându-ne rapid, dar sigur, către viitorul digital.

Learn Consulting, Do Consulting 2021 – Învățare în sistem hibrid

Anul 2021 este unul deosebit, pe fundalul pandemiei Covid-19. Echipa Hygia a învățat că poate colabora eficient profesional chiar și de la kilometri distanță, iar provocarea organizării cursurilor de pregătire profesională LCDC în format hibrid a fost și este în continuare depășită cu succes.

Întâlniri antreprietenești

În cadrul programului Learn2Do, am pregătit o serie de „Întâlniri Antreprietenești” menite să fie adevărate experiențe profesionale, unde veți putea analiza și dezbate idei și informații de afaceri, într-un cadru prietenos. Cursul simulează situații reale, cu provocările specifice din viața de antreprenor.

Pot și vreau mai mult

Săptămâna aceasta vă facem cunoștință cu Andra Patco. Studentă în anul 2 de masterat la USAMV, Andra a participat la a 6-a ediție Learn Consulting Do Consulting din dorința de a descoperi domeniul dinamic al consultanței și de a se dezvolta în plan profesional cu ajutorul unor specialiști.

O carieră în consultanță? Vreau să încerc, cel puțin

Valeria este o persoană a faptelor și nu a vorbelor. Așa ni s-a dezvăluit pe parcursul lunilor cât a parcurs programul educativ Learn Consulting Do Consulting, ediția 2020, iar apoi s-a alăturat echipei Hygia Consult pentru un internship sub îndrumarea colegilor noștri.

Scrisoare deschisă către clienții și colaboratorii Hygia Consult

Atât activitatea consultanților, cât și activitatea IMM-urilor care aplică la programe de finanțare sunt constant afectate de lipsa de predictibilitate a celor care creează și modifică legislația aferentă acestui domeniu. Un exemplu este recenta modificare substanțială a criteriilor de acordare a granturilor de investiții prin Programul Operațional Competitivitate, Axa 3.

Internship-ul m-a învățat să am răbdare, și cu ceilalți, și cu mine

Continuăm seria interviurilor Learn Consulting, Do Consulting cu Andreea Chiriac. Studentă masterandă în anul 1 la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Specializarea Econometrie și Statistică Aplicată, ea s-a înscris la acest program dintr-o ambiție de moment și a ajuns să își descopere o pasiune ascunsă.

O recomandare poate duce la o carieră

Încă o participantă a ediției a VI-a Learn Consulting Do Consulting cu care ne mândrim este Codruța Nistor. Despre experiența ei în timpul LCDC am întrebat-o într-un video interviu, iar aici ne povestește despre perioada de internship alături de echipa Hygia Consult, cu Sonia Silvaș, ca mentor, alături de Ciprian Morcan.

Mediul de lucru deschis și prietenos de la Hygia te face să ai și mai mare randament

Georgiana Pop este studentă la FSEGA, în anul 2 de masterat la specializarea Auditul și Managementul Financiar al Fondurilor Europene și s-a înscris la Learn Consulting Do Consulting din dorința de a învăța din experiența unor persoane specializate în accesarea de  fonduri nerambursabile.

Curs Managementul Brandului marca Hygia

În data de 5 noiembrie se deschide cursul Managementul Brandului, dezvoltat în cadrul programului Learn2do, marca Hygia Consult. Cursul va avea o durată de 24 de ore și va cuprinde 4 webinarii, activități individuale săptămânale, pregătire proiect final și mentorat din partea trainerului.

Asociația Clusterelor din România – ClusteRO – Comunicat de presă din 2 aprilie 2020

Asociația Clusterelor din România – ClusteRO a continuat acțiunea de supraveghere și analiză a efectelor stării de urgență instituite pe teritoriul României asupra membrilor săi, ca urmare a pandemiei de COVID-19. ClusteRO, împreună cu clusterele membre, își declară completa susținere pentru companiile/organizațiile partenere.

Asociația Clusterelor din România: solicitări către statul român de a susține mediul economic pe perioada luptei împotriva COVID-19

Asociația Clusterelor din România este organismul reprezentativ la nivel național și internațional al clusterelor din România, ecosisteme industriale ce reunesc în componența lor întreprinderi, organizații de cercetare-dezvoltare-inovare, autorități publice din toate domeniile de activitate ale economiei naționale.

Learn Consulting, Do Consulting 2020 , editia a 6-a

Learn Consulting, Do Consulting este o initiativa Hygia Consult, care se adreseaza studentilor interesati sa-si dezvolte o cariera in consultanta si se deruleaza prin aportul unor consultanti – formatori si in parteneriat cu entitati de management a clusterelor, universitati si banci comerciale.

Incubatorul de afaceri Transylvania Furniture Incubator

Hygia Consult a elaborat si a pregatit proiectul pentru finantarea “Transylvania Furniture Incubator” si urmeaza sa se ocupe si de de partea de management de proiect pe durata celor 4 ani de implementare.

Ce este brandul personal?

Se vorbeste in ultima vreme tot mai mult de brandul personal, de propria imagine si semnificatiile acesteia. Acest articol surprinde cateva idei despre brandul personal si despre importanta acestuia, rezumate din Cursul Management Brand, parte a programului Learn2do, marca Hygia Consult.

De ce este importanta educatia financiara?

Este esential, ca antreprenor, sa va planificati finantele intr-un mod sistematic si sa construiti un model de afaceri durabil bazat pe cunostinte financiare solide. Educatia financiara este piatra de temelie a afacerii si un element esential, fara de care niciun om de afaceri nu ar trebui sa plece la drum.

Motivare sau procrastinare?

Cand vrei sa iti dezvolti o afacere, motivatia este esentiala. Uneori, motivatia este ca un bulgare de zapada, care se dezvolta pe masura ce se rostogoleste si acumuleaza mai mult. Cursurile Learn2do, marca Hygia iti arata pasii firesti de dezvoltare a unui afaceri.

Antreprenor innascut sau educat?

Exista o intrebare care ne preocupa de ceva vreme: antreprenorii sunt nascuti cu o forta si o nevoie aparte de a reusi in afaceri sau aceste abilitati pot fi dobandite prin educatie? Oportunitatile trebuie sa fie identificate, orientate catre un potential de business, iar acest lucru se poate face in urma unui proces educational.

Finanțarea cercetării și inovării în realități românești complicate

La o analiză succintă a finanțării publice în domeniul cercetării vedem clasamente și realități îngrijorătoare, fiind mult sub media UE. Fără a intra în detalii care să ne transforme în alți sceptici de serviciu, ne gândim că poate bugetele disponibile din fonduri europene ar putea schimba ceva în 2019.

Program Learn Consulting, Do Consulting, ediția a cincea 2019

Programul educativ de formare a consultanților în management,  Learn Consulting, Do Consulting, derulat de către Hygia Consult și clusterele partenere, își va desfășura a cincea ediție în perioada 19.01.2019  – 25.05.2019, totalizând 68 de ore + studiu independent.

Consultanții Hygia obțin certificarea CMC

Începând cu luna noiembrie 2018 Hygia Consult se mândrește cu doi consultanți certificați CMC (Certified Management Consultant). Prin obținerea acestei certificări, se atestă faptul că acești consultanți îndeplinesc cele mai înalte standarde de profesionalism, etică și excelență în consultanţa în management.

Ce abilități să exersezi pentru a fi un consultant bun?

Learn Consulting, Do Consulting (LCDC), programul nostru educativ menit să formeze consultanți pricepuți și capabili să ne devină colegi de breaslă, și-a desfășurat în 2018 cea de-a patra ediție. În această perioadă, aproape toți absolvenții LCDC 2018, își prelungesc perioada de învățare alături de noi.

Provocări în etapa de implementarea a proiectelor

Implementarea unui proiect din fonduri nerambursabile implică deseori întâmpinarea unor dificultăți de-a lungul derulării proiectului, care au putut sau nu să fie preconizate înca din etapa de pregătire a propunerii de finanțare. Care sunt provocările pe care le întâlnim în etapa de implementare a proiectului?

Ce sunt finanţările guvernamentale și ce activități pot sprijini?

Programele guvernamentale sprijină înfiinţarea de noi întreprinderi şi susţine dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, la nivel naţional şi local, potrivit strategiilor guvernamentale. Descoperiți programele naționale finanțate din bugetul statului și ce finanțează acestea.

Investiţii pentru IMM-uri în parteneriat cu entități de transfer tehnologic

Microintreprinderile și firmele mici și mijlocii pot obține fonduri europene destinate afacerilor cu tehnologii noi, cercetare și inovare. Prin accesarea liniei de finantare POR 1.1.C, adițional fondurilor dedicate activităților CDI, finanțarea acoperă inclusiv dezvoltarea capacității de producție/prestare servicii prin achiziție de dotări specifice.

Birocrația, un balaur de neînvins în accesarea fondurilor europene?

În calitate de consultant, pot spune că birocrația pune ”piedici” în accesarea fondurilor europene, însă nu unele care să nu poată fi îndepărtate. Indiferent de tipul fondurilor, în tot acest proces de accesare a finanțării nerambursabile, birocrația există. Însă, cu ”armele” potrivite, aceasta poate fi învinsă.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Programul Operațional Competitivitate (POC) suține investițiile dedicate consolidării cercetării, dezvoltării și inovării (CDI) și contribuie la dezvoltarea economică prin îmbunătățirea accesului, securității și utilizării TIC (tehnologia informațiilor și a comunicațiilor).

Programul Operațional Regional 2014-2020

Ce este Programul Operațional Regional (POR sau REGIO)? Programul Operațional Regional este un program de dezvoltare regională, prin care pot fi accesate fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

Dosarul tău de finanțare – pe înțelesul tuturor

Fiecare program de finanțare are propria listă de formulare și documente care trebuie completate și atașate la proiect în vederea încadrării la finanțare. Pentru a avea totuși o privire de ansamblu asupra cuprinsuluiunui dosar de finanțare, vă prezentăm o listă cu documente care se atașează în cele mai multe cazuri.

Hygia Consult susține programe de dezvoltare antreprenorială locală

Hygia Consult promovează inovarea și susține dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor si a startup-urilor locale. Recent, am contribuit la dezvoltarea  proiectului Partener StartUP, un program de incubare pentru inițiative antreprenoriale ale persoanelor care doresc să demareze o afacere în regiunea Nord-Vest.

Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene

Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene. Munca în echipă le-a permis celor de la  Hygia Consult  să obțină în 2012 o finanțare de 12 milione de euro pentru realizarea și operaționalizarea unei strategii de dezvoltare regională a industriei mobilei.

Hygia Consult, de 10 ani construim împreună viitorul

În anul intrării României în Uniunea Europeană, apărea inițiativa unei companii care ajungea la maturitate pe finalul primului ciclu financiar european, la o vârstă la care multe alte inițiative suntadesea pierdute și disparute din piață. Iar după un deceniu se pot face multe analize și multe evaluări ale rezultatelor.

NewsletterAbonează-te și află ultimele noutăți

I give my consent for the collection and processing of my personal data, according to the terms and conditions of Hygia Consult.

Intrați în legătură CU NOIRăspundem în cel mai scurt timp